Дата и час: Вто Сеп 07, 2010 5:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

K&J Airbrush? Онлайн магазин за аерография и пинстрайпинг Studio Aerogresia Xtuners Tuning Studio Toko Design Studio

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Какво точно ми трябва за да си направя компресор?
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 08, 2006 10:54 pm 
От време на време пише по нещо

Здравейте всички! Искам първо да ви поздравя за готиния [меко казано] форум!!! Само изроди сте се събрали :D !!

Та по въпроса : имам компресор от стар хладилник [все още незнам дали работи] и знам че ми трябва някаква бака около 25-30 литра, пресостат и филтър за конденза. Какво друго ще ми трябва и ако можете да покажете някакъв снимков материал ще ви бъда много благодарен!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 09, 2006 2:25 am 
По цял ден пръска, а по цяла нощ пише...
Аватар

Изображение мойта бака е 24 литра, тя си върви комплект с другото, само махнах компресора че бръмчеше като кросов мотор по нанагорнище, сега рисувам по нощите в стаята...
Мое ползваш бурилка от пожарогасител. Слънчогледите продаваха навремето такива самоделки, ще си спестиш маса играчка... Ако все пак си навит сам да си праиш, едно мощно: Наздраве! :-D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: пресостат
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 24, 2006 7:41 pm 

Здравеите хора, помогнете ми!!! МОЛЯ! От къде да си купя пресостат?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 24, 2006 9:16 pm 
Аватар

Нищо не е, ма ще ти съдерат кожата... За същите пари цял ще купиш... Аз ти пратих за моя на ЛС.

http://atina.r.koncar.edu.yu/mod/lesson ... hp?id=1123

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 12, 2006 11:10 pm 
Все по-често пише...
Все по-често пише...
Аватар

mortagon ти с какъв компресор работиш ???с такав от хладилник ли???а с него може ли да се праска с бояджииски пистолит(вдига ли достатачно атмосфери)PLS разкажи ми нешто повече за тези комприсори щото сам надъхан и аз да си правя,за сега сам скомприсор от камион IFA+2 бутилки от по 24л. ама мноо брррамчи.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Какво точно ми трябва за да си направя компресор?
МнениеПубликувано на: Чет Май 28, 2009 10:51 am 
Аватар

Продължавам стара тема, щоти пак сглобих един компресор. Значи купува се евтин компресор нов или втора ръка, (за предпочитане с блокирал мотор за да падне цената хехе). Махаме стария агрегат и слагаме хладилен компресор. Хладилните компресори са различни марки и за предпочитане е да е по-нов за да не сдаде багажа скоро. един два пъти годишно се долива малко масълце, засега не знам какво и най-вече колко. Има една термозащита и един фиксиран реостат, т.е. ако го купите/вземете от някой, и няма нищо на него - не го включвайте. Както направих аз. Даже накрая се ядосах защо дава един ом а не гърми на късо на 220 волта, но тва е друга история с фойерверки и грайндкор рокендрол.

Най-общо тези купешките пресостата е регулиран да включва под 4 атмосфери и да изключва над 8. Бутилката ми е 24 литра. Хладилния го пълни за около 10 минути от нула до изключване (има различни модели с различен дебит). Аз например с едрото аерографо 0.5 с бурканче, боядисах един капак с две зареждания от 4 до 8 атм. (работно налягане на пръскалката 3 атм) значи за рисуване на фонове даже на стена е предостатъчно. За пистолет не знам, пистолета иска повече налягане ако е дюза 0.8 или 1мм ще иска предполагам 6 атм инак ще плюе, което налягане в нашия случай бързо ще замине, но пък не знам ако се пръска в процеса на зареждане, никога няма да достига 8 и няма да се изключва, т.е. може и да се закрепи над 6, ако да речем пръскаме една врата, после 2 минути ослушване, другата врата и така. И през цялото време следим манометъра. Малко негодно ми се вижда, но ако няма друг вариант... Ако е с дюза 1.2 или 1.4 , идеята ми се вижда абсурдна.

За лакиране на каски и калници, в зависимост от консистенцията на лака, никакви грижи с аерограф 0.5 и буркан. Моя лак е рядък достатъчно, други лакове не познавам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 28, 2009 9:10 pm 
Има мнение по всеки въпрос
Аватар

Малко тарикатски чалъми да ви светна за пресостат можеш да използваш термо регулатор от готварска печка на 250градуса. Режеш капсулата на половина и свързваш към ботилката цена 8-9 лева продава се в всеки железарски магазин . Бутилка - утиваш при някой хладилен техник и го молиш за празна бутилка от фреон тя е около 30 литра и е идеална .Редоцил с филтър нов тънка лайсна няма :dontknow: Маркуч за айрографа от аптеката система за преливане 1 лев спокойно държи на 2 атмосвери :scratch: За лакиране с такъв компресор просто забравете :shaking: ЛАКА иска доста по сериозно оборудване :thumbleft:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 28, 2009 10:27 pm 
Аватар

Е за такива постове иде реч! :cheers:

П.С. за маркучи аз ползвам освен гумени, и за чистачки на камиони, те са здрави и ако не ги печеш на слънце, са ОК дълго време. Говорим за 4 атмосфери без проблем, за маркуч фи 10мм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 29, 2009 9:47 pm 
Аватар

Брато защо ти е маркуч на 4 атм. дебел и жилав.И защо са ти 4 атм. за пръскане с професионален бояджииски пистолет ти трябват от3.5 до 4 атм. За айрографа ти трябват най-много 2 атм.пробвай с тънък маркуч и махни ония огромни бързи връзки да видиш колко е по добър контрола на айрографа :thumbright:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 6:31 pm 
Аватар

хаха тежките бързи връзки са необходимост при мен, за да придават поне малко инертност, щото са ми много тежки ръцете (айде айде :-D ), и така компенсират.
Както Steadycam във фотографията хаха. Маркуча също не ми пречи, пък е и достатъчно гъвкав. На 4 атмосфери пръскам гъста явто боя с аерограф 0.5 като с пистолет, иначе за рисуването зависи от много неща какво налягане ползвам. Една стена 6 квадрата си иска да хвърчи боя. Даже и ситно пръскам почти на 3, кога е гъста боята, а тя тая последната е гъста, особено кога пръскам линии бяло. За лака също е добре да има ряс. Пък и нека да има здравина в запас.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 01, 2009 4:16 pm 
Аватар

Продължавам от другата тема. Входа на хладилния компресор е тръбичка 6 мм, която се запоява по принцип към хладилника. Би било добре да се запои и в нашия случай, но тръбата на компресора идва голяма, освен това я счупих (виж другата тема). Изход - здрав маркуч и скоби. Напояване на тръбичката до към 8-9мм и шкурене до добиване на кръгъл вид. Набиване в единия край на хладилния компресор и стагане със скоба (сложих две - една за уплътнение и друга по-назад по-стегната, за да не се измъкне, че при 8 атмосфери мое ти строши некоя кунка ако излезе маркуча). От другата страна половин цол наху*ник с маркуча и една скоба и хайде адиос мучачос. Никакви смоли вече.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 7:48 pm 

Темата е отдавна, ама...... малко да се пораздвижи форума..... :)
Днеска ми подариха добри хора хладилен компресор, бутилка от фреон и пресостат. Сега ми предстои да ги монтирам на някаква сроийка , че нямат време да ми мислят по тоя проблем.Иначе като им го занеса - ще го свържат на момента. :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 9:56 am 

Ето и готовия компресор :)
нещо не се получи със снимката :(

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 4:06 pm 

hi!от няма какво да правя сглобих сей device:)има още малко естетически корекции по него,но иначе си работи перфектно

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 4:16 pm 

http://photo-zona.net/images/user64197/ ... presor.JPG

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа