Привет на всички.Купих си и Аз аерограф,сега ме интересуват другите работи,поразгледах форума,свалих от е-мулето и кудеот намериа разни работи и видях някои работи за които искам да попитам.нека да спомена че финансовата страна на нещата е ... и затова засега ще питам за по скромни идей,нещо правено по наше му(поБългарено)
1. ползва се някаква ръкавица без прусти- важна ли е,задължителна ли е?
Еми зимата мое и с пръсти... Не знам за кво се ползват ръкавици без пръсти - ако беше да се пазят от боята, щаха да са с пръсти. Не съм виждал аз поне 2. ползвам компресор бая голям(8 атмосфери) и доколкото разбрах триабва да варирам около 1,5-3 атмосфери,сега си оборудвам един винтил за да ги намаля,но това е в един гараж,а за вкъщи? Видях някакъв компресор от хладилник и пожарогасител, иподобна тема има6е тук някуде,но наистина има ли такова чудо и някои може ли да обясни какво ми трябва за да си направя.(утре ще питам един хладилен техник ако знае и той някоя друга хитринка)
Значи добре е да може да си регулираш от 1 до 4 атмосфери. Аз си купих компресор на ток, бръмчилник, само агрегата му смених с хладилен и съм щастлив. Безшумен, по-лек сравнително и достатъчно продуктивен. 3.Ако сложа филтър за бензин(от пластмасовите за 2 лв.) дали 6те има някакъв ефект за конденза и евентуално някои друк боклук,дали 6те минава и въздуха нормално? вероятно мое да стане.
Ако верно е 2 лв. не те бърка толкова , пробвай 4.дайте и идеиа за поставка за пръскалката,не е удобно да седи легнала
Огъваш желязо или алуминий, дизайна ще го измислиш, основа дървено трупче или тухла 5.като за начало с каква боя да започна и с какво да я чистя после.?!?
Течен акрил, чисти се с вода. Мое и ти да си разбиваш, но явно не е това начина... 6.от какъв матерял най добре се изрязват шаблоните и са най трайни?
Досега съм пробвал няколко вида маскиращо фолио, тва прозрачното е негодно, има едно зеленикаво дето за текстил особено е перфектно, а и за всичко останало. В България не знам къде и дали го има.
Еднократни мое от картон. Рентгенови снимки режеш със макетно ножче или скалпел. 7.относно маската - има такива в повечето железарии -няма да ви питам.
Аз работя само с воден акрил, и единствено излизам на терасата кога пръскам по-голяма основа. Уретана не ми понася. 8.Мисля да пробвам и друго кажете дали си заслужава.Да взема бутилка от фреон(тункостенна) да и сложа необходимите накраиници и да си иа пулниа сус 5-6-7 атмосфери и в нас да си прускам без компресор(пак с винтил и всичките му други работи) - дали 6те стане и колко време 6те прускам с 6 атмосфери?
ще пръскаш 10 минути или 20, зависи как пръскашдано имате отговор на някой въпрос,а ако са прекалено елементарни се извинявам и обещавам за следващия пост да сум по подготвен!