Дата и час: Вто Сеп 07, 2010 5:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

K&J Airbrush? Онлайн магазин за аерография и пинстрайпинг Studio Aerogresia Xtuners Tuning Studio Toko Design Studio

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпрос за оборудването???
МнениеПубликувано на: Пон Фев 12, 2007 12:21 am 
От време на време пише по нещо

Привет на всички.Купих си и Аз аерограф,сега ме интересуват другите работи,поразгледах форума,свалих от е-мулето и кудеот намериа разни работи и видях някои работи за които искам да попитам.нека да спомена че финансовата страна на нещата е ... и затова засега ще питам за по скромни идей,нещо правено по наше му(поБългарено)

1. ползва се някаква ръкавица без прусти- важна ли е,задължителна ли е?
2. ползвам компресор бая голям(8 атмосфери) и доколкото разбрах триабва да варирам около 1,5-3 атмосфери,сега си оборудвам един винтил за да ги намаля,но това е в един гараж,а за вкъщи? Видях някакъв компресор от хладилник и пожарогасител, иподобна тема има6е тук някуде,но наистина има ли такова чудо и някои може ли да обясни какво ми трябва за да си направя.(утре ще питам един хладилен техник ако знае и той някоя друга хитринка)
3.Ако сложа филтър за бензин(от пластмасовите за 2 лв.) дали 6те има някакъв ефект за конденза и евентуално някои друк боклук,дали 6те минава и въздуха нормално?
4.дайте и идеиа за поставка за пръскалката,не е удобно да седи легнала :)
5.като за начало с каква боя да започна и с какво да я чистя после.?!?
6.от какъв матерял най добре се изрязват шаблоните и са най трайни?
7.относно маската - има такива в повечето железарии -няма да ви питам.
8.Мисля да пробвам и друго кажете дали си заслужава.Да взема бутилка от фреон(тункостенна) да и сложа необходимите накраиници и да си иа пулниа сус 5-6-7 атмосфери и в нас да си прускам без компресор(пак с винтил и всичките му други работи) - дали 6те стане и колко време 6те прускам с 6 атмосфери?

дано имате отговор на някой въпрос,а ако са прекалено елементарни се извинявам и обещавам за следващия пост да сум по подготвен!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Въпрос за оборудването???
МнениеПубликувано на: Пон Фев 12, 2007 2:32 am 
По цял ден пръска, а по цяла нощ пише...
Аватар

makgaxan написа:
Привет на всички.Купих си и Аз аерограф,сега ме интересуват другите работи,поразгледах форума,свалих от е-мулето и кудеот намериа разни работи и видях някои работи за които искам да попитам.нека да спомена че финансовата страна на нещата е ... и затова засега ще питам за по скромни идей,нещо правено по наше му(поБългарено)

1. ползва се някаква ръкавица без прусти- важна ли е,задължителна ли е?

Еми зимата мое и с пръсти... Не знам за кво се ползват ръкавици без пръсти - ако беше да се пазят от боята, щаха да са с пръсти. Не съм виждал аз поне

2. ползвам компресор бая голям(8 атмосфери) и доколкото разбрах триабва да варирам около 1,5-3 атмосфери,сега си оборудвам един винтил за да ги намаля,но това е в един гараж,а за вкъщи? Видях някакъв компресор от хладилник и пожарогасител, иподобна тема има6е тук някуде,но наистина има ли такова чудо и някои може ли да обясни какво ми трябва за да си направя.(утре ще питам един хладилен техник ако знае и той някоя друга хитринка)

Значи добре е да може да си регулираш от 1 до 4 атмосфери. Аз си купих компресор на ток, бръмчилник, само агрегата му смених с хладилен и съм щастлив. Безшумен, по-лек сравнително и достатъчно продуктивен.

3.Ако сложа филтър за бензин(от пластмасовите за 2 лв.) дали 6те има някакъв ефект за конденза и евентуално някои друк боклук,дали 6те минава и въздуха нормално? вероятно мое да стане.

Ако верно е 2 лв. не те бърка толкова , пробвай

4.дайте и идеиа за поставка за пръскалката,не е удобно да седи легнала :)

Огъваш желязо или алуминий, дизайна ще го измислиш, основа дървено трупче или тухла

5.като за начало с каква боя да започна и с какво да я чистя после.?!?

Течен акрил, чисти се с вода. Мое и ти да си разбиваш, но явно не е това начина...

6.от какъв матерял най добре се изрязват шаблоните и са най трайни?

Досега съм пробвал няколко вида маскиращо фолио, тва прозрачното е негодно, има едно зеленикаво дето за текстил особено е перфектно, а и за всичко останало. В България не знам къде и дали го има.
Еднократни мое от картон. Рентгенови снимки режеш със макетно ножче или скалпел.

7.относно маската - има такива в повечето железарии -няма да ви питам.

Аз работя само с воден акрил, и единствено излизам на терасата кога пръскам по-голяма основа. Уретана не ми понася.

8.Мисля да пробвам и друго кажете дали си заслужава.Да взема бутилка от фреон(тункостенна) да и сложа необходимите накраиници и да си иа пулниа сус 5-6-7 атмосфери и в нас да си прускам без компресор(пак с винтил и всичките му други работи) - дали 6те стане и колко време 6те прускам с 6 атмосфери?

ще пръскаш 10 минути или 20, зависи как пръскаш

дано имате отговор на някой въпрос,а ако са прекалено елементарни се извинявам и обещавам за следващия пост да сум по подготвен!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 12, 2007 12:23 pm 
Вече е почти експерт!
Вече е почти експерт!
Аватар

Аз си купих малък компресор и ми стои на масата и въобще не бръмчи! До 3 атмосфери. Има такива в Арт Сървис - различни модели!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 12, 2007 5:36 pm 

i az sam nov i az malko vaprosi.. :? .poneje praskam koli imam ostanali baq metalici(bazi) s tqh tvori li se ne6to ili samo da se treniram?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: да
МнениеПубликувано на: Пон Фев 12, 2007 10:04 pm 
Има мнение по всеки въпрос
Има мнение по всеки въпрос
Аватар

orlio написа:
i az sam nov i az malko vaprosi.. :? .poneje praskam koli imam ostanali baq metalici(bazi) s tqh tvori li se ne6to ili samo da se treniram?

Някой пръскат точно с такива бои ,явно стават .Щом знаеш как да ги използваш.На мен лично ми допадат акрилните , защото се мият с вода и не миришат на химии.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 13, 2007 10:20 am 
Аватар

gal333 написа:
Аз си купих малък компресор и ми стои на масата и въобще не бръмчи! До 3 атмосфери. Има такива в Арт Сървис - различни модели!

Я дай инфо на талази ли пръска (пресекулки), и дали загрява... Че ми требе за преносим един такъв...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 13, 2007 11:02 am 
Вече е почти експерт!
Вече е почти експерт!
Аватар

Значи още не съм се впуснал в по сериозни работи, но при пробите останових че си пръска с постоянна въздушна струя и когато приключих с туй онуй пипнах корпуса му и беше топъл! Моя го взех от Германия, чрез познати които живеят там /имат нужната карта/ от ebay.de. Немски е "Gude" в комплекта е с еърбръш 0,2 - дюза. С дръжка отгоре и облечен в метална кутия - синя.
А иначе щях да взимам от Арт Сървиз, но реших да пробвам чрез ebay.
В Арт Сървиз иначе имат разнообразие. Правя им безплатна реклама, но съм доволен от тях. Иначе имам и поголям компресор до 6 атмосфери ограничен! Но за в къщи и за малки неща такъв като Gude-то ще ми върши чудна работа. Проби съм правил с Креатекс - универсалните и с фин акрил на Таленс в тубички, щот такъв ползвам за рисуване върху платна и ми се намира.
http://cgi.ebay.de/Guede-Airbrush-Kompressor-Set-Profi-Airbrushkompressor_W0QQitemZ130077310686QQihZ003QQcategoryZ70770QQrdZ1QQcmdZViewItem

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 27, 2009 9:30 pm 
Аватар

Понеже съм нова, поразгледах темите и реших да не правя нова и затова ще драсна тук. :)
Знам, че ще задам доста тъпи въпроси, но съм нова и неопитна все още.
Купих си (или по-скоро ми купиха xD ) аерограф ~> http://www.gav.it/eng/attrezzatura%20e% ... nt100.html
Та въпроса ми беше дали някой знае що за стока е, защото още не съм го изпробвала, чакам компресора да стане готов и понеже какъвто съм карък и като се кефя за нещо и на края се прецаква и за т'ва исках да попитам първо. :)
Другия ми въпрос е за боите: гледах във Слънчоглед някакви бои, които бяха специално за аерограф и бяха 10 лв. Обаче нали съм начинаеща и ми се ще да си взема нещо по-евтино като за начало. Четох, че акрилните бои стават... :?
И последно - с какво да чистя аерографа след като съм го ползвала? Като подметнах на баща ми, че трябва специална течност ми изсумтя и каза, че можело и с вода ама мен ме е страх нещо да не го прецакам аерографа. :)

Мерси предварително за отговорите и се извинявам за въпросите! :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 28, 2009 10:09 am 
Вече е почти експерт!
Вече е почти експерт!
Аватар

С този аерограф малко трудно ще рисуваш. Имам същия и го използвам за нанасяне на основни цветове при големи площи, примерно рисунка на стена. Спокойно можеш да миеш с вода когато боите са на водна основа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 29, 2009 12:55 pm 
Аватар

Мерси много!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 29, 2009 11:22 pm 
Все по-често пише...
Все по-често пише...
Аватар

дааа с този аиро..мноо зор 6те рисува6...... акрилите с води4ка и сас спирт го мие6... а др.бои с корселин4е ама можи прецака уплатненията...... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 09, 2009 3:52 pm 
Аватар

Леле мале... :D нищо де, на по-късен етап ще купувам някъв по-як :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 20, 2010 5:07 pm 

хи аз съм начинаещ в аерографията имам няколко въпроса и ако може да ми отговорите .1. какви бои се използват за рисъване върхо хартия и върхо стени.2.дали се разреждат с нещо ако да с какво и в каква пропорция.3. с какжо се почиства аерографа след работа с него 4. a i nqmam dostata4no pari zaoriginalen kompresor stava li da polzvam kompresor ot hladialnik 4. zad1ljitelno li e da slagam filtur za foda ? .благодаря предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 6:28 pm 
Tech Support
Tech Support
Аватар

КИРИЛИЦА!

Всички отговори ги има отдавна във форума.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа